Narva Keskraamatukogu kaugtöökoht  

Narva Keskraamatukogu pakub kaugtöökoha ruumi, mis on sisustatud vastavalt kaasaja nõutele.

Lisainfo ja ruumi broneerimine: tel. 3592415 või tehnika@narvalib.ee

IMG b7fd86a638f4b21898025ac141531804 V

   

Kõndimise trenažööri kasutamine  

Narva Keskraamatukogus 3. korrusel 
saab kasutada trenažööri.
Trenazööri võib kasutada alates 12+

20230307 133053

   

Head raamatukogu külastajad!  

Narva Keskraamatukogu Kreenholmi raamatukogus on võimalik harjutada klaverimängu. Klaver asub raamatukogu 1. korrusel.

Eelregistreerimine: 35 69392

QDKuUtBpN6o

   

Uudised

   

3103 logo

Märtsis tõstab Arutelude päev BAZAR taas päevakorrale Narva linnale aktuaalseid küsimusi. Fookuses on Euroopa kultuuripealinn 2024 ja noored linna juhtimises.

 

Kevadine BAZAR loob järjekordse võimaluse ausalt arutada kahte teemat, mille üle mõtiskletakse kombekohaselt pigem positiivses võtmes. Siiski tuleb vaatluse alla seada nii kultuuripealinna tiitli võimalusi kui ka riske, saamaks aru, kas Narva linn tiitli kandmisest “võidab” või “kaotab”.


Ühtlasi tuleb jõuda ka arusaamani, kas noortele, nende oskuste ja kompetentsidega, on linna juhtimises kohta ning mis muutub, kui hakatakse vastu võtma teistsugusi, “värskeid” otsuseid.
31. märtsil on päevakorral kaks teemat : “Narva 2024 Euroopa kultuuripealinn: on meil seda vaja?” ja “Noored linna juhtimises või mida teha “vana kaardiväega”?

Esmakordselt toimus arutelude päev BAZAR 2017. aasta septembris. Siis ajendas selle läbiviimist fakt, et Narvas ei arutata avalikult ja kättesaadavalt linnaküsimusi ning järgnev ühine otsustamine puudub. Arutelude päev BAZAR oli suunatud sellele, et luua ruumi taolisele avatud dialoogile.

Peale seda kogus BAZAR osalejaid taas “kuumale” talvisele arutelule, mille päevaküsimusteks oli Narva Aleksandri kiriku ekstreemne tulevik ning spordi- ja kultuuriorganisatsioonide ellujäämise probleemid väikeses linnas.

BAZARi aruteludes on alati ülekaalus aktuaalsed kohalikud küsimused: tervisehoiu eripärad, kultuurielu, hariduse tulevik, noortepoliitika ja linnaarendus, sport… See on vaid väiksem osa ülimalt olulistest küsimustest, mille arutlusse tuleb kaasata elanikke.

Aga kas elanikud ise soovivad olla kaasatud ja kelle jaoks need arutelud toimuvad?

Kolmanda sündmuse vastus sellele küsimusele kujunes iseeneslikult:

“Kui teid ei huvita linna saatus, teie ei pane võrdusmärki mõistete “linn” ja “kodu” vahel ja eemaldute teadlikult linnast, siis ei tee meie BAZARi teie jaoks,” märkivad sündmuse korraldajad, - “Kuid üks tähtsamaid BAZARi eesmärke on teha nii, et ükskõikseid linnaelanikke oleks aina vähem.”

Huvi arutelude vastu on elanike seas kindlasti olemas. Isegi kui hetkel võib seda nimetada pigem passiivseks, kuna videoülekande auditoorium ületab avaliku arutelu offline osalejate arvu mitmekordselt. Ometi on sellele olemas loogiline seletus: meie riik tegutseb juba ammu kahes paralleelses ruumis - digitaalses ja reaalses.

“Digitaalses Eestis” on inimestel kergem leida julguse ja saada arutelu osalejaks või avaldada arvamust, mida reaalelus ei julge valjult välja ütelda.

31. märtsil kell 11.00-15.00 Narva Keskraamatukogus aadressil Malmi 8 toimuvad arutelud:

  1. Narva 2024 Euroopa kultuuripealinn: on meil seda vaja?”

          arutelu algab 11:o0

       2. “Noored linna juhtimises või mida teha “vana kaardiväega”?
arutelu algab 13:00

2018. aasta alguses tegi Narva linn konkurent-linnade üllatuseks otsuse võistelda Euroopa kultuuripealinna kõrge tiitli eest. Konkursil osalemise taotluse ettevalmistamine on juba käimas ja planeeritakse kulutada ligikaudu 75 tuhat eurot linna eelarvest. Taotlus peab selle aasta lõpuni valmis olema ja tulemused teatatakse 2019. aastal.

Nii suurt imago-projekti on keeruline läbi viia ilma algatusvõimeliste noorteta. Kusjuures taolistes projektides kaasatakse neid mitte ainult vabatahtlike rollis, vaid võib noorteparlament esitada ka ideid ja initsiatiive. Tundub, et Narvas on kõik selle jaoks olemas: noorteparlament, organisatsioonid, kooliprojektid, aga juhtimises pole “noori” endiselt.

Projekti kodulehel on juba alanud antud teemasid puudutavate küsimuste korje. Oma arvamused ja küsimused võivad kõik soovijad erilise taotluse abil saata. Kõik küsimused läbivad viimistluse ning jõuavad arutelu moderaatoriteni. Taotlus garanteerib täielikku anonüümsust.

31. märtsil ootame kõiki, kes soovivad elu linnas paremaks muuta.

Projekti koduleht: www.bazarnarva.ee

Facebooki lehekülg: https://www.facebook.com/bazareesti

3103 logo

   

Äripäeva teabevara  

bubbleset
   
Narva linna andmekaitsetingimused
   
EPR logo final
   

Head lugejad!  

logoViivisvabalt saab raamatuid tagastada raamatukokku iga kuu esimesel esmaspäeval!
   

Arvutikursused algajatele  

notebook
Narva Keskraamatukogu pakub abi algajatele arvuti ja nutiseadmete kasutajatele. Konsultatsioonid on individuaalsed ning toimuvad Narva Keskraamatukogus.
Küsige julgesti abi. 

Ootame teid tööpäevadel kella 10.00-17.00.  Registreerida saab telefoni teel. 56 311 410
.
   

3-D printimise töötuba  

3d printer costKui sa tahad teada,
kuidas töötavad 3D printerid,
siis tule Narva Keskraamatukogu
innovatsioonilaborisse MakerLab tasuta töötuppa!

Helista 55 35 377

   

Laserlõikuri töötuba  

llKui sa tahad teada, kuidas töötab laserlõikur, siis tule Narva Keskraamatukogu innovatsioonilaborisse MakerLab tasuta töötuppa!

Helista 56 311 410
   
© Narva Keskraamatukogu 2022