Eestisse jõudis kartul umbes 1740.–1750. aastatel ja juba 20. sajandi alguseks oli kartul üheks peamiseks põllukultuuriks, mida kasvatati u 25%-l haritavast maast. Esimese maailmasõja puhkemise eel oli kartul oluline ekspordiartikkel, pärast sõda kasv jätkus ja Eesti tõusis kartulikasvatuses ühe elaniku kohta maailmas esikohale. Hiljem tunti Eestit kartulivabariigina, rahva meeles ja toidulaual on kartul aukohal tänaselgi päeval.
Näituse stendid tutvustavad kartuli tekkimise ja kasvatamise ajalugu Eestis ning selgitavad oma asukohta eestlaste mõtetes ja toitumises.
05.02.2018 – 31.03.2018 on näitus avatud Narva Keskraamatukogu 3. korrusel.
Info: Narva Keskraamatukogu, 35 91467
„Kartul – meie teine leib“: Eesti Põllumajandusmuuseumi näitus
Kartul on väärt värk! Läbi sajandite on see meie toidulaual aukohal olnud.
- Üksikasjad