Narva Keskraamatukogu kaugtöökoht  

Narva Keskraamatukogu pakub kaugtöökoha ruumi, mis on sisustatud vastavalt kaasaja nõutele.

Lisainfo ja ruumi broneerimine: tel. 3592415 või tehnika@narvalib.ee

IMG b7fd86a638f4b21898025ac141531804 V

   

Kõndimise trenažööri kasutamine  

Narva Keskraamatukogus 3. korrusel 
saab kasutada trenažööri.
Trenazööri võib kasutada alates 12+

20230307 133053

   

Head raamatukogu külastajad!  

Narva Keskraamatukogu Kreenholmi raamatukogus on võimalik harjutada klaverimängu. Klaver asub raamatukogu 1. korrusel.

Eelregistreerimine: 35 69392

QDKuUtBpN6o

   

Uudised

   

6

Almanahhis on avaldatud materjalid, mis on seotud Narva ja Narva- Jõesuu linnade minevikuga, peale selle sisaldab almanahh aruannet Narva H. Hanseni muinsusseltsi kodulooretkest, mis toimus 2018. aastal, oktoobris.

Rubriigis “Ajalooline portree” esitame materjale Narvast pärit kirjanikust Monika –Aino Jõesaarest, kelle raamatud olid pühendatud meie linna ajaloole. Artikkel on koostatud tema 80. sünniaastapäevale.

2019.  aasta suvel sai Narva Heinrich Hanseni  muinsusselts viie aastaseks! Sellepärast rubriigis “Narva raamatusõber” on esitatud eripärane ülevaade – mõtisklus sellest, mis sai tehtud viimaste aastate jooksul ja mis on lähitulevikus plaanis teha.

Uurija Ilja Davõdovi arhiivi leidude lõiked ja meie ekspeditsiooni “Olegi jälgedes” artiklid olid pandud  “Aja jõgi” rubriiki.

“Narva ajaraamatu” rubriigis lõpetakse K.Putilini artikli kirjutis “Soome põhjaranniku pärl” (Hungerburg).

Almanahhi kaheksanda numbri jaotuses “Kunstnikud ja Narva” on ilmunud Jüri Mazanovi materjalid maastikumaalijast, kellele meeldis puhata Narva mererannas – Ivan Šiškinist. Samuti sellest rubriigist saab leida jutustuse Ervin Berngardi elust ja loomingust ning tema joonistusi „Narva albumist” , kes oli Eestimaa kubermangu arhitekt.

Rubriik „Narva kollektsionäär” äratas tähelepanu Narva kogujate hulgas ning Narva muinsusaja huviliste arvukate palvede järgi,  jutustusi kollektsioonidest, mis on seotud nii kunsti kui ka Narva linna ajalooga,  jätkatakse.

Meie uudis! Muinsusseltsi juubeli puhul on ajaloohuvilistele üllatus!

1911.  aastal ilmutas Riia arhitektide liit viiendas väljaandes „Baltimaade provintside rahvakunsti aastaraamatu” ([Jahrbuch der bildenden Kunst in den Ostseeprovinzen) – spetsialiseeritud bibliofiilne väljaanne saksa keeles.  Selles osas oli avaldatud arhitekti Rene Gershelmani artikkel „Narva. Meie kodumaa kunsti mälestussammaste kaitsmise panus”. Arikkel sisaldab palju pilte – autori joonistused vanast Narvast ning artikli kirjutamisaja fotomaterjalid koos annotatsioonidega olemusloo viisil – jutustus – jalutuskäik mööda linna.

Artikkel „Narva. Meie kodumaa kunsti mälestussammaste kaitsmise panus” ilmus esimest korda nii eesti kui ka vene keeles ja kuulub sarjale „Narva Heinrich Hanseni muinsusseltsi raamatukogu”. See on kolmas raaamat sellest sarjast ja meie linna ajaloo haruldaste raamatute taastrükkimise projektist.

Neid saab kätte presentatsiooni ajal.

Info: tel. 3595545

Ootame kõike huvilisi 30. Novembril, kell 13.00, Narva Keskraamatukogus.

   

Äripäeva teabevara  

bubbleset
   
Narva linna andmekaitsetingimused
   
EPR logo final
   

Head lugejad!  

logoViivisvabalt saab raamatuid tagastada raamatukokku iga kuu esimesel esmaspäeval!
   

Arvutikursused algajatele  

notebook
Narva Keskraamatukogu pakub abi algajatele arvuti ja nutiseadmete kasutajatele. Konsultatsioonid on individuaalsed ning toimuvad Narva Keskraamatukogus.
Küsige julgesti abi. 

Ootame teid tööpäevadel kella 10.00-17.00.  Registreerida saab telefoni teel. 56 311 410
.
   

3-D printimise töötuba  

3d printer costKui sa tahad teada,
kuidas töötavad 3D printerid,
siis tule Narva Keskraamatukogu
innovatsioonilaborisse MakerLab tasuta töötuppa!

Helista 55 35 377

   

Laserlõikuri töötuba  

llKui sa tahad teada, kuidas töötab laserlõikur, siis tule Narva Keskraamatukogu innovatsioonilaborisse MakerLab tasuta töötuppa!

Helista 56 311 410
   
© Narva Keskraamatukogu 2022